Astra Owners Network banner

Zastąp CD30 MP3 nowoczesnym systemem

1 reading
19K views 12 replies 8 participants last post by  paulstevo  
#1 ·
Cześć,

Mam Astrę H 1.9CDTI 150 XP ze srebrnym CD30 MP3 i chciałbym zobaczyć, czy istnieje ogólna opinia na temat tego, jaki zamiennik jednostki centralnej kupić.

Szukam następujących rzeczy: bluetooth do rozmów i muzyki, połączenie USB, DAB, zachowanie funkcji komputera pokładowego i sterowania z kierownicy, nawigacja satelitarna opcjonalna, ale tak naprawdę niepotrzebna. Idealnie srebrny kolor (chociaż myślę, że to trudne).

Szukam w miarę przyzwoitej marki - widziałem złe recenzje Xtrons / Android, więc idealnie byłoby ich unikać, chyba że ulepszyli się w dzisiejszych czasach - opinia użytkownika forum byłaby świetna?

Uwielbiam moją astrę, ale brak funkcjonalności jest irytujący w dzisiejszych czasach.

Jeśli są jakieś polecane warsztaty, które mogą to wszystko zrobić (z siedzibą w Midlands w pobliżu Redditch), to chętnie posłucham.

Dzięki wszystkim - czekam na odpowiedzi - mam nadzieję, że ktoś wymienił swoją jednostkę centralną na coś pół-nowoczesnego!

#2 ·
Nie kupuj niczego takiego jak Xtrons, Eonon itp. Wszystkie są absolutnie ****.

Dostaniesz tylko czarną jednostkę centralną. Kup Pioneer, Alpine lub Kenwood. Kup najlepszy, na jaki Cię stać. Zaplanuj 80 funtów na zestaw montażowy, który będzie zawierał adapter do sterowania w kierownicy. Należy pamiętać, że niektóre jednostki centralne double DIN mogą nie pasować prawidłowo, jeśli używasz klatki dołączonej do urządzenia. Może być konieczne zakupienie uniwersalnej klatki, aby działała.

Montaż będzie łatwy. Jedyną rzeczą, która nie jest typu plug and play, jest dodatkowe zasilanie 12 V potrzebne dla niektórych urządzeń.

#4 ·
Zamontowałem odtwarzacz DVD/nawigację satelitarną Pumpkin w moim Astrze. Niestety, wydaje się być dostępny tylko w kolorze czarnym, ale jest tak ukształtowany, aby pasował do deski rozdzielczej. Prawie plug and play, elementy sterowania w kierownicy nadal działają. Jedyny problem, jaki mam, to jeśli akumulator jest odłączony, muszę podłączyć stare radio, aby ustawić zegar. Kupiłem go tylko dlatego, że była to tania nawigacja satelitarna na eBayu, ale działa dobrze.

#6 ·
Zamontowałem odtwarzacz DVD/nawigację satelitarną Pumpkin w moim astrze. Niestety, wydaje się, że jest dostępny tylko w kolorze czarnym, ale jest ukształtowany tak, aby pasował do deski rozdzielczej. Prawie plug and play, elementy sterowania w kierownicy nadal działają. Jedyny problem, jaki mam, to taki, że jeśli akumulator jest odłączony, muszę podłączyć stary zestaw stereo, aby ustawić zegar. Kupiłem go tylko dlatego, że był to tani system nawigacji satelitarnej na eBayu, ale działa dobrze.
Jeśli elementy sterowania w kierownicy nadal działają, możesz ustawić zegar za pomocą elementów sterowania po lewej stronie.

#12 ·
Mam jeden z nich - miałem go i poprzednie wersje przez około 8 lat....

https://www.pioneer-car.eu/eur/products/avh-x3600dab

Jest idealny.
Telefon łączy się z nim przez bluetooth - chociaż myślę, że będziesz potrzebować nowszych wersji do pełnej kontroli nad Androidem itp.
Dab jest również doskonały.
Podłączony do wzmacniacza Genesis i głośników Hertz.
Świetny zamiennik.

Będziesz potrzebować kilku części, adapterów wiązki do pilotów w kierownicy oraz nowej klatki i obudowy.

:)

#13 ·
Dzięki wszystkim - zamierzam spróbować z Kenwood DDX4017DAB, ponieważ odradzano mi tańsze systemy i nie chcę wydawać zbyt dużo pieniędzy.

Zamierzam go również zamontować, ponieważ nie chcę tego zepsuć, zwłaszcza że wydaje się, że na przednim panelu szyby (gdzie powinna znajdować się antena DAB) znajduje się poduszka powietrzna.

Szkoda, że ​​nie ma już srebrnych systemów.